Det nærmer seg...

BWSB9vogNHS


Nå har fire uker med jobb i bokhandelen og ferie på sørlandet og Tjøme føket forbi siden jeg hadde siste eksamen i juni, og plutselig sier kalenderen min at det bare er ni dager igjen til jeg skal nordover til Bodø og Steigen. Hjelp! Hvor ble all planleggingstiden min av?!

I går falt heldigvis de aller siste bitene på plass! Grovt sett blir turen min å se omtrent sånn her ut:

Fredag 21. juli: jeg flyr opp til Bodø på formiddagen og drar for å møte Davin og Kristina. Vi drar til Steigen sammen og tilbringer helgen der sammen! Telttur med skikkelig bra folk? Jeg gleder meg masse! Jeg er veldig glad for at jeg har med meg to stykker de første dagene, men på den andre siden kommer jeg til å bli dobbelt så ensom når de drar hjem søndagskvelden... Men det er uansett godt å ha to støttespillere de første dagene. Langhelgen jeg hadde i Bodø var jo så fin, og de er veldig bra turkamerater å ha.

Fra søndag 23. til fredag 28. juli kommer jeg til å gå hovedsaklig alene. Det er nok den mest utfordrende etappen - jeg både gruer og gleder meg. Jeg trives jo heldigvis godt i eget selskap, så akkurat den biten engster meg ikke så mye. Jeg er derimot redd for å skade meg, eller ikke klare å bære sekken (apropos. Jeg har begynt å trene nå. Kommer tilbake til det senere) med alt utstyret alene, etc. Mye av det jeg bekymrer meg over er sikkert unødvendig å bruke energi på, men siden jeg jobber med disse bekymringene på forhånd gir det meg en solig dose med forberedelser jeg ikke vil være foruten. Så det er aldri så gæernt at det ikke er godt for noe ;)

BWQpt5sgUj8
Fra Andøya første gang jeg var i Lofoten og Vesterålen i 2015.


For seks-syv år siden gikk jeg på en skole utenfor Grimstad, og der gikk jeg i klasse med en som heter Elisabeth. Hun er fra Steigen, og vi har avtalt å treffes en dag for å gå tur i fjellet sammen. Jeg gleder meg virkelig til å se henne igjen og gå tur i fjellet med henne!. Hun har også lovet meg en dusj, og det skal vi ikke se bort i fra at jeg sier ja til etter et par-tre-fire dager på tur! Ellers skal dagene gå i sakte tempo med fokus på kos og turglede for min del, med mye god mat. Det er alene-etappen jeg er mest spent og bekymret for. Heldigvis blir siste helgen nordpå ikke alene!

Fra fredag 28. til søndag/mandag morgen skal jeg nemlig gå sammen med Vegard, en av vennene mine fra Oslo. Han bor i Mo i Rana nå, og velger å bruke frihelgen sin på å traske rundt i Steigens natur sammen med meg. Wiii! Søndag kveld/mandag morgen setter vi oss i bilen og kjører ned til Mo i Rana. Jeg vil jo gjerne besøke han, men siden vi ikke får det til før på den andre siden av den kommende vinteren, så fusjonerer vi Steigen-tur med Mo i Rana-tur. Dessuten får jeg jo da se mer av Nord-Norge, som jo var grunnen til at jeg i det hele tatt bestilte billett til Steigen (istedenfor å dra tilbake til Reine og Lofoten, altså).

Men hvordan kommer man seg fra Mo i Rana og hjem til Oslo når alle Widerøebillettene til under husleieprisen min er utsolgt den dagen? Det oppstod et lite logistikkproblem, så jeg måtte tenke kreativt.

Derfor blir det til at jeg avslutter Nord-Norgeturen med en eksemplarisk togtur fra Mo i Rana nedover Helgelandskysten og Trøndelag til Værnes lufthavn, før jeg flyr fra Trondheim og hjem til Gardermoen. Nordlandsbanen, here I come! Jeg klarer ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til akkurat den tog-etappen der!

BVUDAD5gjoe
Bris i solnedgang fra Camp Kosetur til Korslinuten

 

Så, det er roughly hvordan turen min ser ut til å bli. Jeg er åpen for forandringer(og forventer de faktisk også) og har vært opptatt av at denne turen skal være mest mulig fleksibel. Jeg skal fokusere på dagsform og å bruke god tid, for dette er min aller første langtur. Jeg vet ikke hvordan jeg vil reagere, så det blir spennende å se fremover! 

Nå er det bare ni dager igjen, og jeg bruker dagene på å studere kartet, trene med tung sekk på ryggen(jeg har blant annet funnet Jar sin bratteste motbakke og går opp og ned den x antall ganger... Puh.), jobbe, spise og sove godt. Nå begynner det virkelig å nærme seg, og jeg gleder meg veldig mye. Jeg skal prøve å oppdatere mer fremover, men jeg er aller mest aktiv på instagram. Der heter jeg theamarg, bare følg lenkene på bildene her på innlegget.

 

Vi snakkes :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits