Camp Kosetur til Korslinuten (777 moh)

Hallo dere!


Bilen er pakket og klar for to døgn ute!

På mandag dro Emilie og jeg på Camp Kosetur nr 3! Vi kjørte til Blestua opp på Blefjell, litt nord for Kongsberg, og vi gikk ca 4 kilometer inn på fjellet. Målet vårt var Korslinuten(777 moh), og det stedet hadde Emilie valgt fordi det hørtes så koselig ut der!

Vi fikk frisket opp litt kart og navigeringskunnskaper på veien inn, og ingenting er deiligere enn å få det til på første forsøk. Jeg har kurs i bruk av kart, men jeg føler meg aldri 100% trygg. Det fører til at jeg sjekker kartet ofte - og jeg tar sjeldnere gale avgjørelser. Så det er jo egentlig bra med litt dårlig selvtillit på dette området, har jeg funnet ut.


Utsikt fra teltet.

Vi kom frem til Korslinuten etter ca to timer med rolig gange (det var noen som måtte stoppe opp, gå litt frem og tilbake og sånn for å ta bilder......), og vi satte opp teltet, døpt til Villa Reinsfjell, før vi gikk for å hente vann. Jeg er jo livredd for å drikke dårlig vann, så det tok faktisk lang tid før jeg følte at vannet vi valgte var trygt. Som regel er det slik at så lenge man unngår myr, stillestående vann og vann fra områder rundt store hyttebebyggelser, så er det aller meste av drikkevannet trygt i norske fjell. Vi fant oss en fin bekk som kom fra et relativt stort vann, og brukte det. Det gikk helt fint, selv om jeg var livredd. Jeg tror nok at jeg vil føle meg tryggere på dette med vann etter hvert, dessto flere ganger jeg drar ut og drikker av norsk fjellvann, dessto tryggere vil jeg bli. Det er ikke ett alternativ å bære 15-20 liter vann i sekken når man skal på todagerstur i fjellet. (Bikkja skal ha vann, vi skal ha drikkevann, oppvaskvann og vann til maten... Det går fort mange liter med vann om dagen da.


Dette er forresten oss da vi fant ut at det høljregnet hjemme i Oslo, mens vi trasket rundt i fjellet med solbriller. Uværet ser du bak oss ;) Det er Emilie til høyre, hun heter Ingenkake på insta.
 

Etter vannbæring (og noen små panikkanfall pga redsel for å bli forgiftet av vannet fra min side....) begynte vi å mekke i stand taco. Vi tok fredagstacoen på mandagen - og jeg lover: taco i friluft smaker enda bedre enn den du spiser foran TV-en med gullrekka. Taco du spiser sammen med en venninne i friluft med en hund som svinser rundt deg er -enda- bedre igjen.


Meksikansk aften med corona og taco. En klassisk mandag når du lever friluftslivet!

 


En relativt flott utsikt fra Korslinuten! Alt dette ligger der ute - helt gratis og venter på deg!

Det blåste noe helt sinnsykt på natten. Teltet lå i le for vinden, men kastene tok tak i trærne rett over oss, og det resulterte i dårlig søvn for min del. I tillegg lå jeg på en stein! Ikke behagelig, og da stilte jeg faktisk spørsmålet "hvorfor i helvete driver jeg med dette". Men så kom jeg på at jeg hadde ørepropper i sekken, og da sovnet jeg som et lite barn!


Må få litt farge på de bleke bena mine...

Tirsdagen ble brukt til å sove, spise, drikke kaffe og lese bok. Jeg har aldri hatt en så slapp dag i skogen noen sinne! Jeg vekslet mellom å sovne i hengekøyen, i teltet og på bakken ute... Vi var heldige med været, det var sol og varmt, men vinden var jo litt plagsom. Vi lagde jegergryte med reinsdyrskav, potetmos og masse digg sopp og bacon til til middag. Virkelig bra turmat, og noe helt annet enn Real Turmat. Misforstå meg rett, Realturmat er digg, men IKKE like digg som jegergryte! Vi avsluttet kvelden med å spille 30 i teltet, før jeg sovnet - og sov drittungt. Onsdagen lå vi i hengekøyene et par timer før vi pakket sammen og gikk tilbake til bilen. Det som er fint med friluftslivet er at det er både deilig og litt vemodig å se bilen. Deilig å se bilen og vite at en iiiskald Solo venter på deg på bensinstasjonen, og litt vemodig fordi turen er slutt.


Det ble litt over to døgn ute. En fin erfaring for oss begge, siden vi har vært på en-nattsturer tidligere. Korslinuten var svært koselig, og jeg veldig heldig som har en så fin turvenninne som Emilie! I tillegg er jo Bris, den 3 år gamle huskyen hennes, alltid med på tur. Og jeg er jo ikke akkurat negativt innstilt til bikkjer...

Dette er Bris. Hun ser veldig sint og bitchy ut, men hun er egentlig en ganske kosete hund.

Tusen takk for to helt fantastiske dager til fjells! Nå befinner jeg meg på Tjøme og jeg skal være her et par dager til. Så drar jeg til Grimstad og skal være der til ferien min er over. Jeg har ikke med teltet mitt, men jeg har med veldig mange bøker - og hengekøyen min. Hurra!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits