Gratulerer med kvinnedagen! 

Det snør ikke skispor. Skisporene i marka kommer ikke automatisk. Det er noen som har stått opp tidligere enn deg og kjørt opp løypa for at du skal kunne gå på ski. Stiene, skiltene og sikringen på toppturene du går på i fjellet er laget og satt opp av de som har vært der før deg. Hyttene du sover i etter turene dine er bygget av de som har vært på tur da du var hjemme.

 

Jeg vet at den løypa jeg er så privilegert å få gå i nå, ikke har dukket opp av seg selv. Jeg vet at min stemmerett, min selvbestemte rett til abort og min rett til utdanning heller ikke har kommet automatisk. Jeg vet at mulighetene mine i arbeidslivet ikke er en selvfølge.

Det at jeg kan velge hvem jeg vil gifte meg med (eller velge å ikke gifte meg i det hele tatt!) har heller ikke skjedd automatisk. Jeg vet at det å få lik lønn for likt arbeid ikke er en selvfølge. Jeg vet hvordan det er å bli seksuelt trakassert eller diskriminert. Jeg vet. Jeg vet.

 

Flotte kvinner, og menn, har kjørt opp løypa før meg. Jeg vet at det er viktig at vi fortsetter å gå opp stien, sette opp skilt og sikre toppturene slik at alle som kommer etter oss får det enda tryggere. Jeg vet at vi må holde hytta vi sover i ved like, for vi er avhengig av den når det stormer som verst.

 

Jeg er feminist. Jeg er takknemlig. Jeg er stolt. Jeg vet hvor langt vi har gått. Jeg vet at vi fortsatt har en lang vei igjen.

 

Jeg er villig til å gå de siste milene. Og jeg håper virkelig du vil være med.

 

Gratulerer med dagen. 

Én kommentar

Iselin Renée

08.03.2017 kl.11:45

Ha en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

Thea-Margrethe

Thea-Margrethe

25, Oslo

insta: theamarg e-post: theamarg(at)online.no

Kategorier

Arkiv

hits