Et motto man kan leve etter

"Hvis kartet og terrenget ikke stemmer overens, er det alltid terrenget som er korrekt".

Dette stod det i den gamle kartmappen min. Jeg flirte veldig første gang jeg så det, men i etterkant har jeg tenkt meg om. Det virker veldig selvsagt å påpeke at terrenget er det som stemmer, og litt barnslig å måtte skrive det i en kartmappe. Men det stod nå der, og etter jeg hadde flirt fra meg begynte jeg virkelig å forstå at det der er en setning man ikke bør le av.

Det er ikke alltid like lett å navigere med kart, og eventuelt kompass. Hvis du ikke kjenner området du går i er det lett å falle ned i kartets behagelige illustrasjoner og retningslinjer for hvordan terrenget ser ut. Jeg kjenner til det selv - å gå med nesen plantet ned i kartet og stole blindt på det som står der. Jeg vet jeg kan bli flinkere til å løfte blikket og prøve å forstå mer av hvor det er jeg faktisk beveger meg. Nå har det ikke skjedd enda, men på et eller annet tidspunkt vil det skje; at jeg står i et ukjent terreng og kartet sier at jeg skal gå rett frem - mens terrenget skriker "BREMS!".

Når jeg sitter hjemme i den trygge sengen min er det lett å le av denne situasjonen. Men når jeg har vært ute på tur i tre dager, er dødsliten i bena og det eneste jeg vil er å komme frem til teltet og campplassen, ja, da er det ikke alltid at hjernen klarer å trekke inn "BREMS!"-en. Så nå er jeg ferdig med å flire av den kartmappen jeg syntes var superdum, og har tatt lærdommen til meg. Jeg har gjort den til min egen, og bestemt meg for å utnytte kunnskapen til det fulle. For dette er mitt nye livsmotto.

"Hvis kartet og terrenget ikke stemmer overens, er det alltid terrenget som er korrekt."

Jeg er fornøyd. Og hvis dette ikke går sånn som det burde, så er det fint å vite at Emilie sitt motto er "Hvis det ikke går bra, så går det over".

Så, ja. Da tror jeg vi er klare for å dra på telttur i morgen tidlig. Jeg lover å følge opp med bilder når jeg kommer hjem på søndag. Håper du får en god turhelg!
Her fra turen vår til Østernvann tidligere denne uken.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea-Margrethe

Thea-Margrethe

25, Oslo

insta: theamarg e-post: theamarg(at)online.no

Kategorier

Arkiv

hits