Reine, Sakrisøy og Hamnøy i vinterdraktDet er gråe og tunge dager i Lofoten. Det har vært vindstille i et par dager, og det gjør at skydekket ikke rikker seg en meter. Det har ført til tunge snøfall og regnbyger, så slapsen flyter i veiene. Det er også stor snøskredfare, så noen større turer er det ikke mulighet for. For å bøte på skaden har jeg hatt flere dager med mye sosialt sprell, kjempedeilig mat og sene kvelder. I tillegg har jeg fortært en hel bok. En liten tur har jeg klart å gjennomføre, og det resulterte i så våte sko at jeg surklet hjemover i går. Det var definitivt verdt det!

Soloppgangen er på vei nå. Det er ikke mørketid her nå, men dagslyset er ikke overflødig. Ordentlig lyst er det klokken ti, og klokken fire er det mørkt igjen. I timene før soloppgange og solnedgang er det en magisk stemning - en slags blåfarge jeg aldri har sett før. Det er ganske spesielt å ligge i sengen, høre vannet skvulpe under rorbua, og se ut av vinduet at det gryr til en ny dag - med en kaffekopp i hånden. Det er akkurat en sånn ferie jeg trengte! 

I dag skal skylaget sprekke opp og gi oss en periode med sol. Forhåpentligvis holder skylaget seg borte hele kvelden og natten, for jeg vil se nordlyset. Jeg har sett det tidligere på fjellet, og hjemme i Oslo ved et par anledninger, men ikke på samme måte som det finnes her. Jeg håper på det beste. I mellomtiden setter jeg meg ved vinduet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea-Margrethe

Thea-Margrethe

25, Oslo

insta: theamarg e-post: theamarg(at)online.no

Kategorier

Arkiv

hits